روانشناسي

 
 
كودكي با اعتماد به نفس بالا | ۲۰ روش معجزه آسا
|

كودكي با اعتماد به نفس بالا مي تواند با ارزش ترين سرمايه اي باشد كه والدين براي كودك شان ايجاد مي كنند.

اگر به دنبال آن هستيد كه فرزندي موفق و جرآت مند پرورش دهيد، آگاهي از روش هاي ايجاد اعتماد به نفس به شما كمك مي كند تا بتوانيد راحت تر به هدف تان برسيد.

با ادامه ي مطلب همراه باشيد تا شما را با مهم ترين دانستني هاي رشد اعتماد به نفس در كودكان بيشتر آشنا كنيم.

كودكي با اعتماد به نفس بالا
در اولين قدم بايد بدانيد كه مسئوليت كودكي با اعتماد به نفس بالا با خود اوست و در اين مسير شما مي توانيد تسهيل گر باشيد.

مي توان گفت بناي اعتماد به نفس شبيه به ساختماني است كه براي ساخت آن همكاري مجموعه اي از افراد ضروري است و شما تنها يكي از آن مجموعه هستيد.

براي رشد اعتماد به نفس از دستورالعمل هاي زير استفاده كنيد:
۱. به فرزندتان مسئوليت بدهيد.
هيچ چيز به اندازه مسئوليت دادن به كودكان باعث كودكي با اعتماد به نفس بالا نمي شود، پس سعي كنيد به فرزند خود مسئوليت هاي متناسب با سن اش را منتقل كنيد.

در چنين شرايطي خواهيد ديد كه خواهيد ديد كه هرگاه او مسئوليت اش را انجام مي دهد چه رضايت خاطري پيدا مي كند و احساس مي كند كه در خانواده اش فرد واقعا مهمي است.

به عنوان مثال مي توانيد از كودك ۳ يا ۴ ساله خود بخواهيد جعبه دستمال كاغذي را روي ميز ناهارخوري بگذارد و يا از كودك ۷ ساله بخواهيد تا لباس ها را پس از خشك شدن تا كند و در قفسه هاي مربوط به خود قرار دهد.

۲. احساس مستقل بودن و توانستن را تقويت كنيد.
اگر از آن دسته والديني هستيد كه در كوچك ترين موقعيت ها نيز براي فرزندتان تصميم مي گيريد و به او اجازه ي روبه رو شدن با هيچ چالشي را نمي دهيد، كودكي ضعيف و فاقد اعتماد به خويشتن خواهيد داشت.

به جاي اين شيوه ي برخورد، سعي كنيد اين احساس دروني را در او به وجود آوريد كه خودش بايد مشكلاتش را حل كند.

به عنوان مثال از او بپرسيد ” براي حل اين مساله نظرت چيست و يا چه فكري داري؟ ” اين كار باعث مي شود تا كودكي با اعتماد به نفس بالا داشته باشيد كه مي تواند براي خودش تصميم بگيرد.

۳. تلاش كودك را تقويت كنيد.
عده اي از والدين با هدف داشتن كودكي با اعتماد به نفس بالا، ارزش تشويق كار را بين مي برند. نيازي نيست هر كار كوچك و بزرگي را دايما تشويق كنيد.

به جاي تشويق كردن دائمي كودك بابت كارهاي ريز و درشتش بهتر است «تلاش» او را تشويق كنيد.

جملاتي نظير تو بهتريني، تو هميشه موفق مي شي و… باعث مي شود كه كودك ارزش خود را در گرو درست و كامل انجام دادن كارها بداند و حتي دچار اعتماد به نفس كاذب شده يا اضطراب و استرس كامل بودن تا ابد رهايش نكند چون گمان مي كند اگر اين كار را به بهترين نحو ممكن انجام ندهد ديگر ارزشي نزد شما نخواهد داشت.

به جاي اين جملات مي توانيد بگوييد:

«تو هميشه تلاشت رو مي كني»،
«اينكه اينقدر تلاش مي كني خيلي براي من ارزشمنده»
با اين جمله ها ارزش تلاش كردن را به او مي فهمانيد نه صرفا برنده شدن و جلو افتادن از بقيه را.

۴. به فرزندتان عشق بي قيد و شرط دهيد.
ممكن است سوال كنيد معني اين عبارت چيست؟

حتي ممكن است بدليل اينكه خودتان چنين موقعيتي را تجربه نكرده ايد و اجراي ان را سخت و يا ناممكن بدانيد.

در حقيقت، عشق بي قيد و شرط مهم ترين كاري است كه شما به عنوان والدين مي توانند در حق كودكان خود انجام دهيد.

بسياري از والدين با اين سوال مواجه اند كه ما چه مي توانيم بكنيم تا كودكي با اعتماد به نفس بالا داشته باشيم، آن ها را قادر به همدلي با ديگران كنيم و كاري كنيم تا جايي كه مي توانند موفقيت در زندگي را تجربه كند؟

شايد مهم ترين پيامي كه يك والد مي تواند به كودكش انتقال دهد، اين باور است كه صرفا حضور او موجب شادي و لذت است .بودن كودك يك هديه گرانبهاست كه نياز به هيچ شرط ديگري ندارد.

پذيرش بي قيد و شرط به اين معناست كه فرزندشما مجبور نيست چيزي را ثابت كند، كار ويژه اي انجام دهد و يا فردي خاص باشد. بلكه تنها همان گونه كه هست براي پدر و مادر ارزشمند است.

۵. تشويق صحيح را فراموش نكنيد.
هر كودكي نياز به شكلي از حمايت از جانب عزيزانش دارد كه اين پيغام را مي دهد ” ما به تو ايمان داريم. ما تلاش هايت را مي بينيم .ادامه بده”

در حقيقت تشويق يعني تشخيص دادن پيشرفت و نه فقط پاداش دادن به نتيجه.

پس اگر كودك تان با مسئله ي درسي دست و پنجه نرم مي كند، به جاي اينكه بگوييد

“نه اين طوري نيست، بذار برات حلش كنم”،

بگوييد ” خيلي داري تلاش مي كني ، تقريبا به جواب رسيدي”

لازم است به اين نكته توجه كنيد كه تشويق و تحسين متفاوت هستند.

به زبان ساده مي توان گفت، تحسين پاداش به انجام كار است ، در حالي كه تشويق پاداش به فرد است (“تو تونستي ” به جاي “من به تو افتخار مي كنم”)

منبع:كانون مشاوران ايران-كودكي با اعتماد به نفس بالا | ۲۰ روش معجزه آسا



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/12/2 
زمان : ۱۶
چگونه اعتماد به نفس فرزندمان را افزايش دهيم؟
|

چگونه اعتماد به نفس فرزندمان را افزايش دهيم؟

اعتماد به نفس در فرزندان باعث ايجاد سلامتي روان و شادي اجتماعي مي شود و عاملي اساسي براي احساس خوشبختي و موفقيت كودك در سنين كم و بزرگسالي مي باشد.

احساسي كه به خودتان داريد فارغ از اينكه چند ساله هستيد، بر رفتار شما تاثير مي گذارد؛ اگر حس خوبي به خود داريد در نتيجه مي توانيد به راحتي با ديگران ارتباط برقرار كنيد و نسبت به آن ها هم حس خوبي داشته باشيد.

اعتماد به نفس و حس مثبت و خوبي كه هر كودك مي تواند به خود داشته باشد، يكي از زيباترين و با ارزش ترين هديه هايي كه هر پدر و مادري مي توانند در تمام طول زندگي به فرزند خود بدهند.

براي اينكه كودك شما با اعتماد به نفس شده و احساس ارزشمندي داشته باشد، هيچ راه مستقيم و يكتايي وجود ندارد، بلكه براي آن كه بتوانيد فرزند خود را در اين مسير كمك كنيد و نقش موثري ايفا كنيد، بايد نسبت به يك سري بايدها و نبايدهاي اساسي آگاهي پيدا كرده و به آن عمل كنيد.

اگر شما با فرزند خود به احترام رفتار كنيد و به افكار، احساسات و تجربيات كودك خود علاقه و توجه واقعي نشان دهيد، قدمي در راه رسيدن به اعتماد به نفس او برداشته ايد. پس نمي توانيد، اهميت بالاي نقش خود به عنوان والدين را در اين مسير ناديده بگيريد.

در اين بخش از مشاورانه راه هاي ايجاد ارتباط سالم و سازگار با كودكان كه باعث ايجاد و تقويت حس ارزشمندي در آن ها مي شود را معرفي خواهيم كرد.

راه هايي براي افزايش و تقويت اعتماد به نفس در فرزندان
زماني را براي گذران وقت با كودك اختصاص دهيد.
يكي از اصلي ترين راه ها براي اينكه كودك احساس كند كه شما براي او ارزش قائل هستيد، اين است كه زماني را به او اختصاص داده و با او وقت بگذرايد و به اين كار اهميت زيادي بدهيد.

بايد راه هايي را براي گذراندن اوقاتِ با هم بودن تان پيدا كنيد. اين كار باعث ايجاد احترام و حس نزديكي بين شما و فرزندتان مي شود كه در نتيجه مي توانيد نسبت به نيازها و خواسته هاي او نيز آگاهي پيدا كنيد.

اين زمان را مي توانيد به پياده روي، رفتن به پيك نيك كوتاه يا رفتن به جايي كه او دوست دارد صرف كنيد. اگر در اين مواقع فرزند شما احساس راحتي و نزديكي با شما داشته باشد، مسلما مي تواند راحت تر با شما صحبت كند.

به كودك خود بگوييد كه دوستش داريد.
كودكان بايد حس كنند كه براي بزرگسالان خود ارزشمند هستند، در زندگي آن ها جايگاه ويژه اي دارند و دوست داشته مي شوند، عشق و محبتي كه بي قيد و شرط است. شما بايد بدانيد كه فقط عشق بدون شرط و شروط و قضاوت است كه براي آن ها ارزشمند و واقعي است.

مثلا وقتي فرزندتان كارنامه خود با نمرات بالا و كامل را به خانه آورده است بايد به در حين اينكه به دستاورد او افتخار مي كنيد، به او بفهمانيد كه حتي بدون نمرات بالا هم او را دوست داريد.

اختلال كمبود توجه و بيش فعالي در كودكان
اختلال كمبود توجه و بيش فعالي در كودكان
با فرزند خود حرف بزنيد.
بايد در طول روز وقتي را براي حرف زدن با فرزند خود اختصاص دهيد تا او در مورد فعاليت هاي روزانه اش با شما صحبت كند و بفهمد كه شما به زندگي او و حرف هايش اهميت مي دهيد. اين گفت و گو باعث ايجاد حس بلوغ مثبت در فرزند شما مي شود.

براي كمك به مكالمه خود مي توانيد سوال هايي از فرزند خود بپرسيد ولي اين سوالات نبايد به گونه اي باشد كه فرزندتان از تفسير آن آگاه نيست. تا جاي ممكن سوالات شفاف و ساده بپرسيد تا كودك بتواند آن را پاسخ دهد و به او اجازه دهيد بفهمد كه شما به حرف هاي او علاقه داريد.

سوالات ساده و شفاف يا به اصطلاح باز معمولاً با چه، چه كسي، چه وقت، كجا، چرا يا چگونه شروع مي شود.

ادامه داشتن اين روند گفت و گوها و به اشتراك گذاشتن تجربيات فرزندتان باعث مي شود او بفهمد كه شما براي ديدگاه فرديش احترام و ارزش قائل هستيد. همچنين باعث مي شود كه او بتواند، توانايي خود در بيان تجربيات و احساساتش را افزايش دهد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-چگونه اعتماد به نفس فرزندمان را افزايش دهيم؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/3/3 
زمان : ۱۷
[ ]